Nu le pasa de mine. Dar ce bine e!

De cele mai multe ori ni se pare ca a nu ii pasa cuiva de noi e ceva negativ, care te face sa te simti singur.  Sunt insa anumite situatii in care e mult mai bine daca nimanui nu i-ar pasa, te-ar lasa sa faci ce doresti in functie de sistemul tau de valori.

Tu stii cel mai bine ce este in viata ta, tu stii cel mai bine si celelalte aspecte ale vietii tale despre care cei care se impotrivesc nu stiu mai nimic, si totusi o fac in necunostinta de cauza. Da, sunt unii oameni care cred ca stiu mai bine decat tine ce trebuie sa faci in viata ta. Uita insa un singur lucru: ca atunci cand te analizeaza, ar trebui sa te analizeze in functie de sistemul tau de valori pentru a vedea daca ar fi bine pentru tine sau nu.

Acesti oameni pot chiar sa ii acuze pe cei dragi tie de vreun “esec” din viata ta. Nu ii intereseaza macar care au fost cauzele reale ale acelui asa zis “esec”. Nu incearca macar sa te inteleaga de ce ai facut anumite alegeri la anumite momente ale vietii tale, ele ducand la acest rezultat.

Oricum, e doar un “asa zis esec” pentru ca ceea ce pentru ei este un “esec” nu inseamna ca are aceeasi valoare in ochii tai, tu stiind cel mai bine de ce ai luat anumite decizii la un moment dat, ducand la acest aparent insucces.

Da, poate e un insucces pe un plan, dar pacat ca cei care se arunca la astfel de afirmatii nu vad ca poate toate alegerile tale au fost facute asa incat sa obtii alta victorie de care iti pasa mult mai mult. In plus, poate ca pentru ceea ce ai obtinut ar fi fost prea tarziu daca era amanat, pe cand “esecul” vazut de ei s-ar putea transforma in succes foarte bine si ceva mai incolo, fiind sigur ca aceasta sansa o sa apara din nou si din nou. Astfel, facand alegerile tale, in final poti sa ajungi sa le ai pe amandoua pe cand daca ai fi urmat indrumarile lor ai fi ramas numai cu una dintre ele, cu cea mai putin semnificativa.

Ei spun ca le pasa de tine, de asta fac ce fac si incearca sa iti deschida ochii, pe cand ar putea mai bine sa te inteleaga de ce ai ales sa iti concentrezi atentia in alta parte decat tinta care lor li s-ar fi parut prioritara. Cel mai rau insa e cand acest fel de oameni trec si la masuri pentru a-ti fi tie bine, dar din nou, fara sa tina cont de sistemul tau de valori ci gandind dupa ce cred ei ca “e mai bine pentru tine”.

In astfel de situatii te-ai simti atat de bine daca nu le-ar mai pasa de tine, daca ar fi indiferenti si tu ai putea sa iti vezi de viata ta asa cum ti-o randuiesti…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu