Cand vacanta te ia prin surprindere

Nu sunt un adept la surprizelor indiferent de natura lor si mai toti prietenii mei stiu acest lucru.Cu toate acestea   se intampla ca unii dintre ei sa ignore acest mic detaliu si sa planifice escapade cumparand  bilete   de avion catre diverse locatii prin early booking. Justificarea : oferta a fost mult prea tentanta  si nu am putut rezista. Acelasi lucru s-a intamplat si cu minivacanta in Napoli. Trebuie sa recunosc ca si eu as fi procedat la fel dar asta nu scuza sub nici o forma socul pe care il ai cand intr-o  dupa-amiaza de vineri  esti informat ca in 3 ore trebuie sa-ti faci bagajul si sa ajungi la aeroport pentru ca ai avion spre Napoli.Si toata surpriza asta atrage dupa ea supararea parinilor si a rudelor cu care planificasei sa te vezi in weekend. Si acum trebuie sa-i amani iar pentru nu stiu cat  timp. Dar toata lumea intelege pentru ca le promiti ca le aduci ceva de acolo.In plus cum sa ratezi o vacanta in oraselul asta cochet din Sudul Italiei?

Dar ce mai conta? Urma sa petrec 2 zile hoinarind pe frumoasele stradute napoletane,sa vizitez cat mai multe din sutele de obiective turtistice incarcate de istorie , pentru ca desi nu este un oras foarte mare,Napoli reuseste sa impresioneze prin numarul mare de  muzee, biserici ,obeliscuri si fantani; si nu in ultimul rand sa ma bucur din plin de preparatele napoletane atat de gustoase,despre care stiam deja cate ceva.

Asemenea  Romei si Venetiei,Orasul Nou( Napoli este un cuvant ce deriva din grecescul ‘’Neapolis” si inseamna oras nou, conform istoricilor, grecii fiind cei care au pus bazele orasului) este o adevarata comoara a Italiei.
Odata ajuns pe tarmul insorit din „Neapole”, odata ce te vei regasi cutreierandu-i strazile inguste, vei simti un nou suflu, un imbold pozitiv de energie. Merita din plin!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu